Hvad splitter kvinderne mellem arbejds- og familieliv (og hvad kan vi gøre ved det)?

I min bog, Ambitiøse mødre, tager jeg mange kvinders udfordring nr. 1 under kærlig behandling: At få familieliv og arbejdsliv til at spille sammen. Tidsøkonomisk. Praktisk. Og ikke mindst følelsesmæssigt.

Ambitiøse Mødre

Køb bogen:

Køb bogen hos forlaget Køb bogen på Saxo.com Køb bogen hos Arnold Busck Køb bogen i Bog og Ide

Mange kvinder har svært ved at få enderne til at mødes, når de stifter familie. Rigtig svært. Og det gør, at mange kvinder ikke rigtig kan mønstre overskuddet til at realisere deres  potentiale, hverken ude eller hjemme.  Det går i sidste instans ud over familien, såvel som de arbejdspladser, der agerer på, og det er en skam for kvinderne, deres mænd, og ikke mindst for samfundet, der går glip af et betragteligt vækstpotentiale, når en hel generation af kvinder er så splittede, som de er..

Gennem uddrag af den nyeste forskning, interviews med eksperter og meningsdannere og mor-beretninger fra mødre "i felten" dykker jeg ned i årsagerne til vores udfordringer. Jeg behandler syv vigtige faktorer, herunder mødrenes egne ambitioner, omgivelsernes forventninger til mødrene, diskussionerne om barnets tarv, og faderens rolle i den suppedas af værdier og paradokser, man træder ned i, når man forsøger at balancere sine to identiteter som omsorgsfuld mor og ambitiøs kvinde. Bogen hjælper kort sagt moderne kvinder til at omfavne begge roller som ambitiøs, selvstændig kvinde og omsorgsfuld mor på den facon, der nu engang passer til den enkelte -  uden nødvendigvis at skulle vælge den ene frem for den anden.

Jeg er selv en ambitiøs kvinde, der fik et brat wake-up-call, da jeg blev mor. Jeg oplevede på egen krop hvor svært det er at få praktik, forventninger og følelser til at gå op i en højere enhed, når man, uden at opdage det, indleder transformationen fra ”selvstændig kvinde og medarbejder” til ”mor, (selvstændig) kvinde og medarbejder”. 

Gå til bogens hjemmeside her.

Bogen udkom 11. november 2015 på forlaget PowerPress, og jeg holder oplæg og workshops om kvinder, arbejdsliv og familieliv rundt omkring i Danmark. Vil du høre mig tale i et netværk, en virksomhed eller organisation nær dig? Så læs mere om mine Ambitiøse Mødre foredrag og workshops her.