Selvudvikling kan give din karriere et rygstød

Jeg tror på, at du som kvinde bedst kan udleve dit fulde potentiale, hvis du opnår et niveau af selvindsigt og selvbevidsthed, der hjælper dig på vej. Du skal simpelthen vide, hvad der holder dig tilbage og hvad der skubber dig fremad, så du kan agere og reagere på de vilkår, der nu en gang findes i erhvervslivet i øjeblikket. 

De fleste kvinder ved godt, at de har en masse ting i bagagen, som kan stille sig i vejen for dem, og som måske lige frem arbejder imod dem. Men alligevel (måske fordi der ikke er tid til det i det daglige) glemmer de nysgerrigheden i forhold til, hvad deres situation bunder i, og hvordan de kommer op af det indre-ressourcemæssige hul, der måske er ved at opstå.

En Harvard undersøgelse viser, at højtuddannede kvinder, kun to (2!) år efter de er kommet ud på arbejdsmarkedet mister ambitionerne og drivkraften til at blive ledere på deres arbejdsplads. Og det på trods af, at de havde begge dele til at begynde med. Det må man da kalde en potentiale-sluger!

En af årsagerne er uden tvivl virksomhedernes kulturelle indretning, der ikke nødvendigvis passer til mange kvinders værdisæt (siger forskerne selv), men de fleste kvinder kan også selv gøre rigtig meget for at holde aspirationerne og drivkraften i hævd, hvis de havde dem til at begynde med. Men det kræver, at de mentalt arbejder for det.

Som kvinde skal du nemlig – og i højere grad end dine mandlige kolleger – udvikle en mental robusthed, der gør, at du har stamina til at fortsætte dit gode arbejde, selvom du render ind i tvivl – både i form af mennesker og strukturelle barrierer – undervejs. 

Og det kommer virkelig ikke af sig selv!

Du skal arbejde for det. Og det er hårdt. Men dit slid betaler sig 10-fold tilbage. I promise!

Jeg har selv arbejdet intensivt med mit potentiale og mine ambitioner – blandt andet har jeg skrevet bogen "Ambitiøse Mødre" om, hvad der sker, når ambitiøse kvinder bliver mødre. Den kan du se mere om her. Og jeg arbejder fortsat for at udvikle min viden og selvindsigt, fordi jeg tror på, at det kan gøre en forskel for mig selv, mine omgivelser og min virksomhed.

Du skulle tage at gøre det samme! Og hvis du mangler hjælp til at komme i gang, ved jeg, hvor du skal gå hen.

Jeg arbejder ikke selv med 1-t-1 udvikling af kvinder, der ønsker at realisere deres fulde potentiale, men i Potential Company samarbejder jeg med en der gør – og hun er god til det.

Hun hedder Lisbeth Olesen og er erhvervscoach og psykoterapeut. I sin virksomhed, Talentfulde Kvinder, hjælper hun dygtige, ambitiøse kvinder, der har et ønske om at udvikle en større personlig styrke og robusthed gennem 1-t-1-samtaleforløb. Og jeg ved, at hun kan hjælpe dig, hvis du gerne vil leve et helt liv, hvor der både er plads til privat og karrieremæssig potentialeudfoldelse.