Potentialebloggen

På min blog sætter jeg mig til tider op i helikopteren - og til tider helt ned i maskinrummet. Her deler jeg mine tanker om ligestilling, work-life-integration og potentiale-afdækning. Nogle gange er det stort, andre gange småt. Men uanset hvad, er der altid nye reflektioner og viden til alle andre, der gerne vil vide lidt mere om, hvordan vi realiserer det boblende feminine potentiale, ude såvel som hjemme.

Nyeste blogindlæg:

Derfor er det vigtigt, at talenternes arbejdsliv og privatliv hænger sammen

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at mange mellemledere har svært ved at få arbejdslivet og privatlivet til at hænge ordentligt sammen. Og det kan have vidtrækkende konsekvenser for ikke kun mellemlederne selv, men også for danske virksomheders vækst i fremtiden.   

Læs hvorfor

Læs flere indlæg nedenfor - eller få mere inspiration til at realisere potentialet med mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv inspireret, når det passer dig. Jeg skriver om det boblende kvindelige potentiale og hvordan det kan udleves - set frs både kvindernes og virksomhedernes perspektiver. Og så annoncerer jeg nye workshops, foredrag, netværk og særtilbud. Du kan til hver en tid framelde dig med et enkelt klik. Ingen spam.

Du får min guide, 5 trin til bedre køns-diversitet, leveret direkte i din inbox, når du tilmelder dig.

* required

Er du også "barselsramt"?

Læs mine bedste råd til arbejdsgivere med ambitiøse ansatte på vej på barsel og ambitiøse mødre, der ikke ønsker, at barslen skal være en hindring for deres karriere.

Få gode råd her

17. maj 2016

2 ud af 3 karrierefaktorer har intet med karrieren at gøre

Vores nye undersøgelse viser, at kvinder faktisk ikke ønsker at gøre karriere, hvis der ikke er ro på familiefronten. 

Mere om undersøgelsen her

Derfor er det god forretning at forstå splittelsen mellem karriere og familie

Mia Eton-McKinseys kronik i Børsen forleden om antiheltinder i ligestilling og familieliv har vakt en del debat i krydsfeltet mellem netop ligestilling og familieliv. Og godt det samme. Det er på tide, vi får kigget lidt nærmere på dét krydsfelt.

8. februar 2016

Selvudvikling kan give din karriere et rygstød

Jeg mener at kvinders potentiale udfoldes i fællesskab mellem kvinderne selv, deres arbejdsplads og samfundet omkring dem. Her fortæller det ypperste, kvinderne selv kan gøre.

Læs her, hvad det er

3. december 2015

Iværksætteren, der blev mor og udlevede sine karrieredrømme imens

For Charlotte Biehl Laursen var barslen en mulighed for at tænke på sine iværksætterdrømme imens.

Læs hele hendes historie her

27. november 2015

Astrid Krag valgte moderskabet OG karrieren til. Men kan man det?

Astrid Krag har altid insisteret på, at man godt kan få arbejdslivet og familielivet til at hænge sammen. Også selvom man har et særdeles travlt job. I interviewet med Astrid fra min bog, AMBITIØSE MØDRE, fortæller hun om, hvordan hun har indrettet sit liv, så hverken familien eller politikerkarrieren lider under, at hun vil begge dele.

Læs hele hendes historie her

Årsagen til ligestilling

9. november 2012

Pressemeddelelse: Kvindernes sidste arbejdsdag: Her er årsagen til den svære ligestilling

I morgen markeres den manglende ligeløn med fokus på ”kvindernes sidste arbejdsdag”. Men det er mændenes manglende ligestilling i hjemmene, der er det virkelige problem, mener forfatter til ny bog.

Læs her hvorfor

Ligestilling og ligeværd

5. november 2015

Ligeløn giver ligestilling – men hvad med ligeværdet?

Vi skal debattere, hvad der giver værdi i samfundet, så vi kan gøre op med arbejdsløn som den primære statusgiver. 

Læs her hvorfor

4. november 2015

Pressemeddelelse: "Ambitiøse Mødre skal gøre op med forventningspresset"

Kvinder stormer frem på de videregående uddannelser og undersøgelser viser, at kvinder er mindst lige så ambitiøse som mænd, når de tager hul på karrieren - indtil de får børn.

Læs pressemeddelelsen

29. oktober 2015

De syv værdifulde indsigter - kort fortalt

I min kommende bog, AMBITIØSE MØDRE, giver jeg syv værdifulde indsigter til mødre, der gerne vil komme lidt tættere på at slå til ude og hjemme. Du kan læse den korte version af indsigterne her.

Læs de syv indsigter

19. oktober 2015

Kom med til lanceringen af min nye bog

Jeg inviterer til fejring af min kommende bog, Ambitiøse Mødre, 11. november 2015 kl 15:30 på Frederiksberg. 

Se her, hvordan du kommer med

Lisbeth Odgaard Madsen

29. september 2015

3 vigtige egenskaber til dig, der vil klare den som både erhvervskvinde og mor på én gang

Vi hører ofte, at de eneste kvinder, der kan klare den i nutidens erhvervsliv er gjort af et ganske særligt stof, og at det er fåtallet, der kan nå hele vejen. Selvom jeg tror, der er noget om snakken, mener jeg også, at kvinderne, med deres mindset og valg, kan gøre meget selv.

Læs hvad vi kvinder kan gøre, her

24. september 2015

Når face-time i virksomheden bliver til ass-time på kontorstolen

Virksomheder og medarbejdere skal fokusere på resultaterne frem for tiden, deres medarbejdere tilbringer i kontorstolen.  Det giver nemlig - surprise - bedre resultater.

Se hvorfor her

21. september 2015

2x2 ting, virksomhederne rent faktisk kan gøre rigtigt for deres kvinder (og mænd)

Der er vist ingen tvivl om, at det er svært at være kvinde, der gerne vil have familie og karriere på samme tid. Men det er sandelig også svært for virksomhederne at gøre det rigtige for deres kvinder. Kan virksomhederne gøre det rigtige? Ja, det kan de godt - men det kræver en ny tilgang fra deres ledere.

Det kan du gøre rigtigt

14. september 2015

Hvordan to modne mandlige professorer sparkede min mandagsblues langt væk

To prominente danske forskere blæser til kamp for at balancere de maskuline værdier i erhvervslivet med flere feminine. Det vil skrue ned for regnearksledelse og kontrol og op for tillid og relationer. Det reddede min mandag!

Læs her hvorfor

2. september 2015

Om indsamlingen til flygtninge på Lesbos - og hvad vi kan lære af den

I dag brugte jeg en halv dag som hjælper ved pakningen af alt det tøj, som 3 kvinder har samlet sammen på ganske kort tid til flygtningene, der hver dag ankommer hundreder af på den lille græske ø, Lesbos. Det slog mig undervejs, hvor meget hele den indsats viser feminine værdier in action.  Så bagefter satte jeg mig ned og skrev lidt om det... 

Læs om mine tanker her

20. august 2015

Feminine værdier som løftestang for virksomheder. Det nye sort?

"I fremtiden skal virksomheder bringe feminine værdier ind som strategisk prioritet på topledelsesniveau." A'hva for noget?

Læs hvorfor og hvordan her

12. august 2015

Plads til familielivet fremtidssikrer danske virksomheder

Som virksomhedsleder er det nemt at stille sig skeptisk over for kravet om, at der skal være bedre plads til familielivet i løbet af et arbejdsliv. Hvorfor skal virksomheder overhovedet bekymre sig om dét?

Se hvorfor familielivet er vigtigt for danske virksomheder

4. august 2015

Derfor fokuserer Potential Co. på kvinderne

Jeg har i længere tid forsøgt at formulere en killer-forklaring på, hvorfor det er kvinderne, jeg fokuserer på (og lidt hvorfor mit projekt ikke er et feministisk rødstrømpeprojekt, men en investering, der, placeret rigtigt, kan betale sig mangefold tilbage...). Nu er den her - altså forklaringen! 

Læs hele rationalet her - særligt hvis du er skeptisk mand...!

30. juni 2015

Bogen til ferien: "I know how she does it" af Laura Vanderkam

Søger du også gode ideer til, hvordan du får plads til både familie- og arbejdsliv, når du vender tilbage fra ferie? Så skal du læse "I Know How She Does It” af tids-management-guruen Laura Vanderkam. Bogens forfatter tager udgangspunkt i, at mange kvinder kæmper med at få tiden til at hænge sammen. Hun mener (og viser i bogen), at man faktisk godt kan få både et tilfredsstillende arbejds- og familieliv, hvis man blot begynder at se på sit liv gennem en lidt bredere optik, end man måske er vant til.

Læs om bogen her

26. juni 2015

"Hvad er egentlig problemet?"

Jeg har efterhånden været til de første møder med ”ægte” skeptikere, hvor jeg har testet mit potentiale-projekt og mine teser af. Og den mest gængse indvending, jeg har mødt, er: ”Jeg synes slet ikke der er et problem…?”. Så nu lægger jeg mig i selen for at forklare (uden klynk), hvori potentialet består, og hvorfor det ikke er udnyttet tilstrækkeligt.

Forstå hvorfor der er et potentiale-problem

11. juni 2015

Hvordan marketing disciplinen kan bane vejen for en fornyet kønsdebat

De to fløje i kønsdebatten skal smeltes sammen, hvis vi skal videre. Det har været en udfordring hidtil, men jeg tror, marketing disciplinen kan være indgangen, vi har søgt efter.

Læs hvorfor her

Morten Østergaard skal indse, at han er en mand

30. maj 2015

Morten Østergaard skal indse, at han er en mand

Ofte, når man omtaler kønslige forskelle i politik, er det fordi en kvinde i den offentlige mening ikke nødvendigvis er kvinde nok. I dette års valgkamp oplever vi også noget modsat. Morten Østergaard havde haft mere ud af at erkende at han er mand - og agere derefter.

Forstå hvorfor her